8.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Kalorielet
- Simpel og hurtig at lave
- Smager godt
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Her tager vi et lækkert stykke havabbor, steger det i citron, og serverer det med en omgang ratatouille inspireret skiveskårede grøntsager, der steges i balsamicoeddike, og krydres yderligere. Den har en god kraft og kombination i smagen, og mætter godt på Keto.
Havabbor med ratatouille inspireret grøntsager og citrondressing
Bedøm denne ret
Ingredienser
Grøntsager
- 1 stk aubergine
- 1 stk squash
- 1 stk peberfrugter
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 tsk tørret timian
- 2 tsk balsamicoeddike
Fisk
- 1 stk citron
- 1 spsk smør
- 300 gram havabbor eller anden hvid fisk
Citronolie
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk citron
- 0,25 tsk tørret timian
Fremgangsmåde
- Skær aubergine og squash i skiver og skær siderne af peberfrugt. Skær det hele i stimler og smør det med olivenolie.
- Tilsæt mere olivenolie på en pande. Hak løg fint og steg det på panden i ca. 2 minutter. Tilsæt hvidløgsfed, og tilsæt så alle dine grøntsagsstrimler. Steg ved hård varme i 2-5 minutter. Steg balsamicoeddike af og tilsæt tørret timian, samt godt med salt og peber. Sænk for varmen og vend grøntsagerne en gang imellem, imens du laver din fisk.
- Skær din citron over på midten og skær 2 skiver af. Krydder dine havabbor med salt og peber, tilsæt smør på en pande med skindsiden opad. Steg i ca. 2-3 minutter, og vend. Pres så citronsaft fra en halv citron over dine havabbor, og læg de 2 skiver citron på toppen. Steg i ca. 5 minutter herfra.
- Tag en skål og pres citronsaften fra en halv citron og tilsæt olivenolie samt tørret timian.
- Anret havabbor og stegte grøntsager, og hæld citrondressing over det hele inden servering.