5.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Mad til flere dage i ugen
- God mulighed for variation
- Lav arbejdstid
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Æg og skinke i fad tryller et helt fad frem, med en lækker æggeblanding af skinke, spinat, hytteost og andre gode sager. Du kan bruge den hvis du skal lave morgenmad til flere, vil spare tid på madlavningen, ved at lave til flere dage, eller bare vil forkæle dig selv. Selve retten smager vildt godt, og er dejlig sund og lækker.
Æg og skinke i fad
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 4 stk æg
- 40 ml piskefløde
- 140 ml hytteost
- 0,5 stk rødløg
- 1 tsk tørret oregano
- 60 gram frisk spinat En god håndfuld
- 300 gram skinke
Fremgangsmåde
- Foroven ovnen til 200° og hak løget fint
- Bland æg, piskefløde og hytteost i en skål. Hak løget i mindre stykker og bland det i skålen.
- Pisk det godt sammen og tilsæt krydderierne, samt salt og peber.
- Dræn spinat for vand hvis det er frossent. Hvis det er frisk spinat kan du eventuelt lige hakke det lidt, og derefter tilsætte det til skålen, sammen med skinken. Rør det godt rundt.
- Hæld massen i et ovnfast fad, og bag det i 30 minutter ved 200°. Lad det afkøle når det er færdigt, og skær der således i 4 stykker.