5.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Fantastisk helhed i retten
- God smag der komplimenterer hinanden
- Nem og sund
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Vi elsker de retter der lige gør liidt mere end kød og salat, men tilføjer et slags tredje punkt, når mange nu er vant til at have kulhydrater ved siden af. Den her ret er super fantastisk, og både mætter og smager godt. Vi serverer oksebøffer med en citron- og hvidløgssauce med mynte, og topper den med spinat, broccoli og mandler, samt et drys parmesan på toppen. Prøv den, den har en god helhed!
Oksefilet marineret i citron og hvidløg med broccolibuketter
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 600 gram tykstegsbøffer
- 5 stk hvidløgsfed
- 5 spsk citronsaft
- 2 spsk smør
- 0,25 bundt frisk mynte
- 100 gram frisk spinat
- 40 gram parmesan
- 1 stk broccoli
- 1 spsk smør
- 20 gram mandler
Fremgangsmåde
Bøffer
- Krydder bøfferne med salt og peber. Tilsæt smør på en pande og varm det op. Steg bøfferne i ca. 2-4 minutter på hver side..
- Imens de steger blander du citronsaft, presset hvidløgsfed, hakket mynte og salt i en skål. Tilsæt indholdet på panden og steg det med bøfferne, og sørg for, at mynten og hvidløget blandes godt med bøfferne.
- Tilsæt ca. 100 ml vand og en halv bouillonterning. Sæt varmen på lav og lad det småsimre i ca. 20 minutter
Broccoli
- Skær broccoli i buketter. Kog vand i en gryde med rigeligt salt imens. Når vandet koger tilsætter du broccolibuketterne og koger det. ca. 2 minutter.
- Hæld vandet fra og læg i en skål. Tilsæt smør og lad den smelte, og bland det lidt rundt. Hak mandler fint og drys over broccolibuketterne.
- Fordel spinat på tallerknerne, læg bøfferne ovenpå med lidt saft fra panden med. Læg broccolibuketter med mandler ved, og drys med parmesan over hele retten.