14.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og nem
- Få ingredienser der taler sin sag med god smag
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En omelet med broccoli er jo i bund og grund enkel, men den smagte utrolig godt. Enkelt mad skal man i det hele taget ikke undervurdere. Omeletten får et pift af forår fra broccoli og gulerødder, men holdes ellers simpel, og lader ingredienserne tale for sig. Vi slutter af med et drys parmesan, som gør den til en lækker og smagfuld omelet.
Forårsomelet med broccoli og parmesan
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 stk broccoli
- 2 stk gulerødder
- 1 stk rødløg
- 6 stk æg
- 150 ml mælk
- 24 gram mandelmel 2 spsk
- 200 gram skinke
- 50 gram parmesan
Fremgangsmåde
Forårsomelet
- Dette er en simpel forårsomelet, der kun kræver et øjeblik at gøre klar, og så passer den ellers sig selv. Så lad os komme i gang. Start med at tænde for ovnen på 200°.
- Del broccoli i buketter og skær gulerødder i tern, og hak løg groft. Læg broccoli og gulerødder i en stor gryde.
- Fyld gryde med vand og lidt salt, og kog grøntsagerne i 3-4 minutter.
- Tag nu en stor skål og tilsæt mælk, æg, mandelmel, og salt og peber. Tilsæt skinke her, hvis du har valgt at købe det. Du kan også bare alt muligt andet kød, du eventuelt har liggende. Bland det hele sammen, tilsæt så grøntsagerne og vend dem nogle gange, så de blandes helt sammen.
- Smør en ovnfast fad med fedtstof og tilsæt indholdet fra skålen. Drys med parmesan på toppen og bag det i ovnen ved 200° i 35 minutter.