🔗 Der er risici ved at dyrke Keto, hvis du helt uhensigtsmæssigt spiser Keto inden for nogle makronæringsstoffer [mængde af fedt, kulhydrater og protein], uden at tænke på kvaliteten. Er du vegetar, og kun spiser chips – Så er du vegetarisk. Men giver det mening “bare” at holde sig inden for skiven? Det Nej – det handler om mere end det.

Hør på Apple podcast
Hør på Spotify 
Hør på Podimo
Hør på Youtube
Hør på Google podcasts

 

Ting du får svar på i episode #3

– Keto er en omvæltning end andre kostvaner, men det er der en grund til
– Mange studier der undersøger Keto, undersøger en lavkulhydrat kost, og ikke en striks keto kost, med fokus på kvalitet
– Et nyt studie omkring mættet fedt fra uforarbejdet og naturlig kød
– Hvor meget protein har man behov for, og hvor meget skal man spise på Keto?
– Spis grøntsager
– Får man nyresten på Keto, og i så fald, hvorfor?
– Keto opsætter præmisserne for at kunne holde sig slank – Hør hvilke.
– Hvad er metabolisk fleksibilitet, og hvorfor er det godt?
– Evolutionært set, er vi gode til det, vi har gjort i århundreder, og det påvirker os i dag, når vores kost er ændret
– Uden kulhydrater laver kroppen “hjemmerengøring” i din krop
– Alle vores celler er programmeret til at begå selvmord
– Hvorfor LDL og HDL ikke bestemmer alt, og vi begynder at se, at vi skal dykke dybere
– Hvad VLDL (Very low density lipoprotein) er, og hvorfor det har betydning
– Fedt er ikke bare fedt, men vi har flere typer

Keto er en omstilling

I forhold til en traditionel Keto kost, stiller Keto nogle større krav. Vi vil vove at påstå, at det for den enkelte, ikke behøver være svært – Men når det kommer til fx. videnskabelige undersøgelser, er Keto en smule svær at måle på, fordi Keto som begreb er én ting, men hvad man reelt set spiser, inden for Keto’s rammer, er altafgørende.

Du kan derfor finde undersøgelser der fortæller, at Keto er ekstremt godt, fordi de kun understøtter en række næringsindhold, men ikke giver et pjæk omkring kvaliteten af maden, og hvad for en mad, der egentligt indtages, så længe der er nok med fedt, og få kulhydrater. Den går ikke!

Keto der spises forkert, kan reelt set være værre end en almindelige traditionel kost. Og det er vores motivation for at lave den her podcast!

 

Hvor meget protein har man brug for på Keto?

Reelt set, har man kun brug for imellem 1g til 1,5 gram protein om dagen. Det er uanset hvad næsten, måske lige bortset fra, hvis du træner ekstremt, ekstremt intenst. Du kan hurtigt og nemt spise ca. 70 gram protein om dagen.

 

Får man nyresten på Keto?

Vi ser, at der er en lille tendens til, at man på Keto kan få mere nyresten end normalt. Nyresten kan komme af forskellige årsager, hvor mængden af puriner har meget at sige. Der er fx. mange puriner i kød, så hvis du spiser en meget kødbaseret ketogen diæt, kan det hjælpe af mindske kødet og spise flere grøntsager.

Da du spiser færre kulhydrater på Keto, som jo er nemmere at overspise, har du allerede der mindsket et væsentligt indtage af puriner, så om du får flere eller færre puriner på Keto, er faktisk svært at vurdere.

Der er også andre årsager til nyresten

 

Ting vi nævner i podcasten

Kolesterol, HDL og LDL på Keto
Fordele ved Keto
Derfor taber du dig med Keto
Periodisk faste og autofagi

Flere ressourcer

Studie om betydning af LDL’s størrelse (VLDL)
Podcast episode #1 – Hvad er Keto, og hvorfor det ikke anbefales til alle
Podcast episode #2 – Sådan starter du bedst Keto