7.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtigt og lækkert
- Low carb og godt med fisk
Ulemper
- Squash nudler kræver spiralizer, og er ikke for alle
Endelig vurdering af retten
Hvis du ikke kender zoodles, så er det et andet ord for noodles [nudler], men hvor de laves af squash stimler. De laves med en spiralizer, der er et simpelt køkkenværktøj, der laver grøntsager til pastalignende former. Retten består af zoodles vendt i pesto, hvidløg og tomater, og serveres med et frisk stykke laks. Simpelt og lækkert.
Laks og zoodles
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 450 gram laksefilet
- 4 stk hvidløgsfed
- 1,5 tsk stødt paprika
- 1 tsk tørret basilikum
- 0,5 tsk cayennepeber
- 2 spsk olivenolie
- 2 stk squash
- 2 stk hvidløgsfed
- 50 gram pesto, færdigkøbt
- 75 gram cherrytomater
Fremgangsmåde
- Tag en tallerken og pres hvidløgsfed på, og spred det derefter rundt. Drys med paprika, basilikum, cayenne peber og salt og peber. Vend så dine laksestykker i krydderiblandingen (Ikke på siden med skind, men foroven og begge sider).
- Steg laksen på en pande i olivenolie. Det bedste resultater plejer at være 5-6 minutter på skind siden og 3 minutter på oversiden efterfølgende, afhængigt af tykkelsen af din laks.
- Lav nudler af dine squash og varm dem i mikrobølgeovnen.
- Tag så en pande mere og tilsæt olivenolie og hvidløgsfed. Skru godt op for varmen og tilsæt så dine squash pasta. De skal lynsteges, da de efter ganske kort tid udskiller vand og kan blive smattet. Vend pesto i nudlerne og halver cherrytomater, som du også tilføjer.
- Server squash nudler i pesto sammen med dine laksestykker.