11.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og nem
- Sund og simpel aftensmad eller frokost
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Frisk, fisk og nemt er nøgleordene på dette aftensmadsmåltid. Vi spiser en tunsalat med æg og avocado, og giver den en syrlig og pebret dressing af citron og appelsin. Et smagfuldt og herligt måltid
Nem tunsalat med æg og avocado og appelsin
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 2 stk æg
- 125 gram blandet salat
- 50 gram cherrytomater
- 0,5 stk agurk
- 1 stk rødløg
- 250 gram tun
- 0,5 stk appelsin
Dressing
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk tørret timian
- 0,5 stk appelsin
Fremgangsmåde
Æg
- Start med at koge æggene, ved at sætte vand til at koge. Når vandet koger, skruer du lidt ned og tilsætter dit æg. Kog det i ca. 7 minutter, og giv det straks kold vand efterfølgende. Lav salaten imens æggene koger.
Salat
- Skyl salat, agurk og cherrytomater. Hak salat og agurk fint, og skær cherrytomater i både. Tilsæt det tallerkner med det samme, eller i en stor skål. Skær rødløg i stimler og bland det hele sammen. Skral appelsin og skær den i mindre stykker eller både, og læg den ved salaten.
- Lav en dressing af citron, olivenolie, timian og saft fra en halv appelsin. Krydder med godt med peber og salt. Hæld det over salaten
Servering
- Læg tun på toppen af salaten, pil dine æg og læg dem ved. Server med appelsin både ved siden.