4.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og nem at lave
- Smager godt, syrlig og krydret
Ulemper
- Kan mangle mæthed for nogle, suppler da ved med flere grøntsager
Endelig vurdering af retten
En solid middagsret med salat, kød og friske thailandske kontraster. Den smager herlig og er en gennemarbejdet ret, rig på smag, syrlighed og andre friske nuancer. Suppler eventuelt med lidt kogt broccoli, hvis du føler retten vil mangle lidt mæthed for dig.
Thai salat med tykstegsbøf
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 stk hvidløgsfed
- 1 tsk chilipulver
- 1 stk lime
- 1 tsk fiskesauce
- 0,5 bundt frisk mynte
- 0,25 tsk chiliflager
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk sukrin, kan undlades
Tykstegsbøf
- 1 spsk smør
- 300 gram tykstegsbøf
- 2 stk skalotteløg
- 0,25 bundt frisk mynte
Salat og anretning
- 125 gram frisk spinat
- 80 gram cherrytomater
- 30 gram jalapenos
Fremgangsmåde
Tykstegsbøf
- Læg bøfferne på et skærebræt og drys med salt, peber og eventuelt andre krydderier. Hak en lille håndfuld mynte fint, og gnid det i bøfferne. Gå videre til dressingen, hvor du bruger det samme skærebræt som du hakkede mynte på (ikke der hvor bøfferne lå!)
Dressing
- Start med at lave dressingen. Pres hvidløgsfed i en skål, hak halvdelen af din chili helt fint. Hak også et halvt bundt mynte og tilsæt skålen. Pres saft fra en hel lime i skålen. Tilsæt fiskesauce, olivenolie og sukrin.
Tykstegsbøf fortsat
- Hak skalotteløg fint og tilsæt smør til en pande. Når smørret syder lidt, steger du bøfferne i ca. 5-6 minutter på hver side. Tag bøfferne af når de er færdige og lad dem afkøle i 2 minutter. Skær dem så i skiver og anret retten på tallerkner.
Salat og anretning
- Tilsæt spinat som bund på tallerknerne, halver cherrytomater og læg dem ved. Hæld det meste af dressingen over og bland det godt rundt. Anret bøf i salaten, læg jalapenos ved og hæld det sidste af dressingen over bøfskiverne.