Igennem de sidste år, har vi ledt efter den sprødeste pizza, som også er Keto og LCHF venlig. Faktisk 130 af slagsen! Jeg (red. Nicolai) har kørt pizza indenbors hver fredag i de sidste knapt 2,5 år – Pizza fredag! Det giver tæt på 130 forsøg (minus et par uger) på at skabe den bedste LCHF pizza, så vurderingen du får nu, er ikke for sjov 😅..
Hvis du ikke gider læse andet end opskriften, kan du finde den her: Sprød pizza – Bedre end fathead
Pizzasten og en god LCHF dej
Hemmeligheden ligger både i dejen, men uden tvivl også i metoden. Lad os tage dejen først!
Den klassiske fathead pizza, er lavet af flødeost, almindelig ost, mandelmel og nogle gange æg, og giver oftest et svimlende antal kalorier. Dietdoctors og madbandittens fathead pizza er på helt svimlende kalorier for én pizza (over 1350), da der både er 2 slags oste, og mandelmel, men det er bare slet ikke nødvendigt. Det er uhørt.
Vi siger glem flødeosten i dejen, og lav den bare af smeltet ost, krydderier og mandelmel. Det giver en langt mere sprød pizza, og idet vi putter lidt krydderier i selve dejen, bliver den hammer go’. Så gemmer vi flødeosten til at putte oven på pizzaen, for det er virkelig himmelsk og dybt undervurderet.
Den første del – Pizza dejen
Den bedste blanding af dej vi har fundet er denne, og giver én pizza. Ingredienserne til dejen er disse:
– 150 gram revet ost
– 80 gram mandelmel
– 0,5 tsk oregano
– 0,25 tsk salt
– 0,5 tsk paprika (røget, hvis du har det)
Du smelter først det revet ost i mikroovnen, og blander det derefter med oregano, salt og paprika. Det rører du godt rundt, for at sikrer, at smagen spredes til hele dejen. Tilsæt nu mandelmel, og bland det sammen til en samlede masse. Tag derefter ét stykke bagepapir, og læg pizzaen derpå. Tag et andet stykke bagepapir og læg det ovenpå, og mad pizzaen flad. Form den enten med hænderne, eller ved at bruge en kagerulle, til den størrelse du ønsker.
Vi foldede kanten op, for at give den en sprød skorpe, men det behøver du ikke gøre.
Den anden del – Pizza fyldet
I det første lange stykke tid hvor vi lavede pizza, smurte vi dem med tomatsovs, hvilket jo er ganske normalt. Vi har dog fundet ud af, at smøreost er dobbelt så lækkert, og nogle gange er en blanding af tomatpure og smøreost, helt perfekt!
På pizzaen i billedet brugte vi:
– 40 gram tomatpure
– 4 spsk flødeost
Derefter har vi tilføjet bacon, pepperoni, jalapeños, frisk mozzarella, men her er en liste over en hel masse LCHF fyld, du kan putte på pizzaen:
Grønsager: Svampe, tomater, løg, pepperfrugt (liberal), squash, rucola, oliven,
Kød: Kødpølse, pepperoni, skinke, kylling, bacon, rejer, røget laks, oksekød/kødboller, pølser,
Ost: Revet ost, mozzarella, feta,
Andet: Æg, pesto, avocado, kapers, ansjoser
Tredje del – Bagningen / Grillning af pizzaen
Vi lavede vores på vores gas-grill, med en pizzasten.
Hvis du laver din på grill, skal du smække den op på 250-300° C med pizzastenen i, og lade pizzastenen være i denne temperatur i ca. 10 minutter.
Metoden til at få den over på pizzastenen:
Hvis du har fulgt vores vejledning ovenfra, har du din pizza på et stykke bagepapir. Klip bagepapiret, så det passer med pizzaen. Det gør vi, for at der ikke går flammer i bagepapiret, hvis det for eksempel stikker ud over pizzastenen.
Flyt bagepapiret med pizzaen over på pizzastenen. Lad den bage i grillen i ca. 3-5 minutter. Derefter er pizzaen ved at have en hård skorpe, og du kan føre den over på noget andet (f.eks. en metalplade egnet til pizzasten), fjerne bagepapiret og lægge pizzaen tilbage på pizzastenen.
Bag pizzaen i ca. 15 minutter, eller indtil den virker sprød og den har fået den helt rigtige farve!
Find hele opskriften på den sprødeste LCHF og Keto pizza her: Den sprødeste pizza: Bedre end fathead
Så er der kun tilbage at sige God fornøjelse!
Andre opskrifter
Mozzarella wraps – Det nye LCHF hit
Længeventet madplans funktion er her!
❤️ Vind gavekort på 450,- kr.
Imellemtiden kan du få chancen for at vinde et gavekort på 450,- kroner!
Vi trækker lod den 10. hver 2. måned, så skriv dig op nu. Vi kontakter dig efter d. 10, hvis du har vundet – Og i mellemtiden modtager du guldkorn fra os.
[activecampaign form=12 css=1]
☀️ Hvem er vi?
Keto er fantastisk vægttab, men meget, meget mere end det! Det formidler vi!
Mine ekstremt højt standarder, er lagt i alt hvad du finder på Ketoliv - Og du kan altid få fat i mig på en sms, for det synes vi, er den eneste måde at drive en moderne virksomhed på. Læs mere om Ketoliv
Sundhed og vægttab, miljøhensyn og bæredygtighed, er vores nøgleord
Nicolai Varney, CEO Ketoliv[symple_social icon=”facebook” url=”https://facebook.com/ketolivdk” title=”Følg Ketoliv på facebook” target=”self” rel=””][symple_social icon=”instagram” url=”https://instagram.com/ketolivdk/” title=”Følg Ketoliv på Instagram” target=”self” rel=””][symple_social icon=”pinterest” url=”https://www.pinterest.dk/ketoliv/” title=”Følg Ketoliv på pinterest” target=”self” rel=””][symple_social icon=”youtube” url=”https://www.youtube.com/channel/UCr8oZH1-zzQ8ns3TEki-Agw/videos” title=”Følg Ketoliv på Youtube” target=”self” rel=””]
Today's pick
Stimlet and og lynstegte grøntsager
Her får du en ret, der er et super godt og friskt Keto måltid, der dog indeholder gulerødder, og derfor ca. 16 kulhydrater per person. Retten langtidsbager and og river det til strimler, og lynsteger grøntsager. Gulerødderne kan nemt erstattes med fx. peberfrugt og sukkerærter, for at sænke kulhydrat mængden
Havaborre i hjemmelavet siciliansk tomatsauce
I denneopskrift bruger vi ansjoser, og det kan for mange afskrække. Du kan dog sagtens lave opskriften uden, men vi må blankt indrømme, at ansjoserne giver retten en speciel tør og saltet smag, som passer rigtig, rigtig godt ind. Den er hurtigt lavet og indeholder super gode og sunde elementer fra havet. Saltet, frisk og smagfuld Keto ret!
Spicy kålgryde med oksekød og grøntsager
Her får du en lækker, farverig go super nem ret med oksekød, som både er spicy, fyld af smag og sprødhed, og som kan bruges til mange ting. Vi kan spises som den er, eller bruges sammen med Keto venlige madpandekager og andre ting
Simpel kylling med grøntsager og persilledip
Her laver vi en meget simpel kyllingeret, der kombineres under princippet kød og grønsager. Derudover tilsætter vi en god og syrlig persilledip der passer godt til. Retten har en god næringssammensætning, og er super simpel og velsmagende
Grøn smoothie med chiafrø, lime og kål
Denne grønne smoothie indeholder flere antiinflammatoriske ingredienser, smager fint, og er et kæmpe boost til at starte din sunde dag. God på Keto, eller i det hele taget hvis du bare spiser sundt
Proteinpandekager med blåbær (morgenmad eller dessert)
Der er ikke noget bedre end pandekager. Det skulle vel lige være pandekager, der samtidigt er super sunde, søde og lækre. Det får du i disse pandekager, og uden at indeholde et gram proteinpulver. Brug dem som dessertpandekager, eller som morgenmad, til de dage, hvor det skal være lidt specielt!
Avocadobåde med æg og bacon
En avocadobåd er en ganske simpel og lækker morgenmadsret, der giver den helt rette næring og mæthed, for enhver morgen. Det er en god blanding af avocado og æg, der begge er ernæringsbomber inden for sundhed.
Morgenmadsplatte af pølse, æg og grønt
Her blander vi en række lækre morgenmads ingredienser til en mættende morgenmadsplatte. Vi kombinerer stegt pølse, æg og bacon, med lidt grønt der drysses med feta på toppen. Den er stor og mættende, og egner sig meget til fx. periodisk faste på Keto.