Vind gavekort på 450,- kr

Vind et gavekort på 450,- kroner til functionalfoods.dk

Vi udtrækker en vinder den 10. hver anden måned, og vinderen får direkte besked. I mellemtiden sender vi dig guldkorn om Keto, vægttab og sundhed.

Functionalfoods er vores søsterselskab, og vores høje standarder er lagt i de fysiske sundhedsprodukter – Prøv vores Fitbar, Bone broth eller andre gode sager.

🥲 Tager man vægten på igen, hvis man stopper Keto?

Vi vil her til slut snakke lidt om, netop dét, at stoppe Keto. For mange er Keto blevet en livsstil, og for os, er det sådan vi lever, men hvad gør man, hvis man kun har spist Keto for vægttabets skyld, og man nu er nået i mål?

Faktisk er der lavet studier på, om man tager vægten på igen, når man stopper Keto. En ting er sikkert, og det er, at du tager væske-vægten på igen. Spiser du mange kulhydrater, vil du fylde dine sukkerdepoter mere op, som jo binder væske, så du vil tage 1-2 kg på. Bare husk, at det er ren væske, og det er den vægt du kan svinge med, fra dag til dag.

Du tager ikke vægten på igen, men..
Det største studie omkring, at tage vægten på igen, viste, at du faktisk tager den på, hvis du stopper helt med Keto igen, og går direkte tilbage til “det gamle”. Men vi synes, at det lidt giver sig selv. Hvis du stopper med at pleje din motor, vil den gå i stykker igen, så det handler måske om, at finde et leje, du kan stå inde for, hvor du stadig lever sundt.

Studiet viste, at hvis du overgår til en mere moderat low carb stil, hvor du måske spiser 50-70 gram kulhydrater, og senere en endnu mere liberalt low carb stil, så lærer du din krop at vende sig til ændringen, i stedet for, at den skal omstille sig på én gang.

 

Så hvis du rammer din ideel vægt, kan det være en idé, netop at gøre sådan – Det du skal gøre er derfor:

  1. Spise Keto som du gør, og opnå din ønskede idealvægt
  2. Acceptere, at i takt med at du spiser flere kulhydrater, vil du tage lidt på i væske
  3. Spise liberalt LCHF, hvor du inkluderer flere kulhydratholdige grøntsager
  4. Muligvis indføre lidt korn og lignende ingredienser, hvis du er til det, men kun spise det i meget små mængder i starten
  5. Langsomt øge dit kulhydrat indtag fra uge til uge
  6. Stadig have et godt standpunkt, hvor du som udgangspunkt holder dig fra chips, slik og søde sager, men kun en gang imellem spiser usundt, og når du gør, så overvej naturlige løsninger som dadler i stedet for slik, mørk chokolade i stedet for lys, ovnbagte rischips (stegt i olivenolie og ikke raps/majs/solsikke olie) og den slags.

 

 

Hvad er kroppens naturlige stadie?

Efter at have prøvet Keto, står mange tilbage med et spørgsmål om, hvorvidt det kan være “standarden” at svinge så meget i blodsukker, blive træt når kun halvdelen af dagen er gået, være sulten hele tiden, omtåget i hovedet, og alle de andre ting, som mange oplever på en almindelig kost.

Det er ikke sådan det skal være, og vi mener, at vores naturlige stadie er sundhed – og at vi, igennem maden vi spiser, kan definere vores liv, og hvordan vi har det. Det er ikke den eneste faktor, da søvn, motion og stress også har en betydning, men det er en af de helt store områder. Og måske har du nu fået styr på din?

Men hvad så nu?
Hvis Keto var noget for dig, hepper vi stærkt for, at du holder fast i den gode mad, hvor madens kvalitet er den højeste prioritet. Du kan spise dig sund, glad og slank, og du ved nu allerede hvordan.

🔗  Vi vil fortsætte med at hjælpe dig med det, og du kan finde utroligt mange madplaner igennem Ketoliv, og naturligvis altid lave en individuel Keto madplan, hvis du har brug for et struktureret forløb. Brug vores app, hold øje med maden og gør den sunde hverdag nemmere.

 

🔍Keto for altid eller perioder?

Vi har skrevet en hel bog omkring, at spise Keto og leve sundt. Vi fokuserer på, at hjælpe dig med at skabe et liv, der, til trods for samfundets udfordringer, giver dig et lykkeligt, sundt og tilfredsstillende liv. Det giver, et liv hvor kosten er i fokus, men uden at fylde alt!

I bogen kigger vi blandt andet på, hvad evidensen siger om Keto, fra et omfavnende perspektiv. Vi konkluderer fx. flere steder, at Keto ikke er guds gave til mennesket, men at vi som mennesker er tilpasset en sådan livsstil, og derved er egnede til at leve low carb – Og vi understøtter alle vores påstande med kvalitetsstudier, der er lavet af eksperter fra de forskellige områder vi diskuterer.
Så hvis du har brug for at vide mere om den høje mængde fedt, kolesterol, LDL, HDL, og hvordan oxiderede fedtstoffer og sukker hærger i kroppen, når vi spiser usundt? Så er bogen bestemt noget for dig..

 

– Lektør Lene Hedengran Rasmussen, som anbefaler bøger til biblioteker, udtaler:

[…] meget indbydende og inspirerende, og den oplysende del er meget grundig

Skriv til start@ketoliv.dk hvis du ønsker at købe bogen super, duper billigt!


▶️ Har du spørgsmål eller kommentar, så stil det herunder 👇

Left Menu Icon