Vind gavekort på 450,- kr

Vind et gavekort på 450,- kroner til functionalfoods.dk

Vi udtrækker en vinder den 10. hver anden måned, og vinderen får direkte besked. I mellemtiden sender vi dig guldkorn om Keto, vægttab og sundhed.

Functionalfoods er vores søsterselskab, og vores høje standarder er lagt i de fysiske sundhedsprodukter – Prøv vores Fitbar, Bone broth eller andre gode sager.

🧠 Sådan måler du, om du er i ketose

Denne side indeholder nogle link til henvisninger af selve vores anbefalinger. Siden her indeholder dog ingen links, så hvis du vil finde et specifikt link, finder du det på Kickstart.ketoliv.dk under dag 19.

Vi er snart i slutningen af uge 3! Har du oplevet bump på vejen, eller går det bare derudaf?

Du er i hvert fald tæt på mål nu, hvis du stadig er på! Og det er utrolig flot..

 

Er du i ketose?

Hvis du har spist efter bogen, er du godt på vej til optimal ketose, hvis ikke at du altså allerede er der..

Optimal ketose er et stadie du opnår, når din krop overgår fra at forbrænde sukker, til at opstarte din forbrænding igen, bare med fedt. Det er der, hvor din fedtforbrænding er optimal.

Du kan måle om du er i ketose på flere måder.
  • Med den tisseprøve, på en stick (som en graviditetstest)
  • Med en blodprøve (hurtigt prik, som at måle blodsukker)
  • I udåndingsluften med et apparat der er egnet til det

Så hvilken metode er bedst?

Det kommer an på, om du vil teste det lidt nu her, og så stopper igen, eller om det er en ting, du har tænkt dig at gøre meget i fremtiden.

En keton måler kan koste alt fra 99,- kroner (+ keton stimler ca. 10 kr,- stk) til 497,- kroner. Et keto udåndingsapparat koster mindst 700,- kroner. Urinstiks koster ca. 87,- kroner for 50 stks, men er på ingen måde lige så valid, som de to andre.

Keto mojo:
Vi anbefaler Keto mojo, da de leverer en løsning, der er målrettet os på Keto. Med deres løsning får man en startpakke med masser af blodsukker og keton sticks, samt er apparat, der kan måle GKI (Glukose-keton index).

Den har en tilhørende app, der gemmer alle data, og de kan bruges i fx. Apple sundhed og andre lignende systemer, hvilket er super smart!

Freestyle fra med24:
Freestyle sælger blodsukkermålere, og derudover også apparater til måling af ketoner. Oftest er det den samme, men blot hvor strimlerne varierer. Apparatet er billigt, men strimlerne koster kassen i længden. Find apparatet her. Ketonstimler fås her.

Keto mojo er bedst, men også dyrest. Har du lyst til at måle om du er i ketose, og har ikke tænkt dig mål “en gang imellem”, så kan en blodmåler være fint. Er det et længere projekt, eller elsker du bare at gå op i den slags og måle ofte, så kan et apparat til udåndingsluften være noget for dig.

 

Hvad så med gode keton udåndingsapparater?

De er i den dyre boldgade, men mange har haft god gavn af dem. Det kan være ketonix fra cdon.com, ketoscan fra homecare.dk eller keyto fra Key eats.

Når vi nu har været igennem nogle af de bedste løsninger til at måle ketoner, og er sprunget pænt over urinsticks, er det fordi vi synes, de er misvisende og forvirrende. Farven på ketonmålingen er ofte svær præcist at vurdere, og udover over det, er det sjældent den faktisk passer. De er gode til at måle “Ketonstoffer eller ej”. Om du producerer nogen former for ketonstoffer, og det gør du med 99% sikkerhed, hvis du ikke spiser kulhydrater og har gjort det i et par uger.

 

Men er det overhovedet nødvendigt at måle, om du er i ketose?

For det er det faktisk ikke. Lyt til din krop i stedet!
Det er valgtfrit at måle dine ketoner, og jeg vil lige understrege, at du ikke behøver måle dem, for at vide om det går godt eller skidt. Lyt til krop. Hvis du begynder at føle dig mindre sulten og får mere energi, er du på vej til at blive fedttilpasset, og er derfor på vej i ketose. Det er mere end trang til at vide, om man gør det rigtigt, som er vigtig for mange. Men hvis du spiser som du skal – så gør du det rigtigt 😊


▶️ Har du spørgsmål eller kommentar, så stil det herunder 👇

Left Menu Icon