Vind gavekort på 450,- kr

Vind et gavekort på 450,- kroner til functionalfoods.dk

Vi udtrækker en vinder den 10. hver anden måned, og vinderen får direkte besked. I mellemtiden sender vi dig guldkorn om Keto, vægttab og sundhed.

Functionalfoods er vores søsterselskab, og vores høje standarder er lagt i de fysiske sundhedsprodukter – Prøv vores Fitbar, Bone broth eller andre gode sager.

Hvordan bærer du dig ad i samværd med andre?

Keto er en høj mængde fedt, og en lav mængde kulhydrater. Det går direkte imod anbefalingerne omkring, at spise fedtfattigt, som samfundet prædiker.

Det betyder, at når du ses med andre, og de spørger ind, kan du enten undgå enhver form for snak omkring det, eller have alle dine argumenter på plads. Problemet er bare, at det ikke er en hurtig frokostsnak på 10 minutter, hvis du skulle kunne give fyldestgivende information omkring, hvorfor Keto virker for mange.

Så den korte og hurtige forklaring er nok, at du optimerer din fedtforbrænding, men det kan stadig få mange til at trække på smilebåndet. Og særligt mennesker, der er træning- eller kostrelateret. Men hvad gør du, når dine venner, kollegaer og familiemedlemmer begynder at spørge ind til, hvorfor du spiser så meget fedt og næsten ingen kulhydrater?

“Er det ikke farligt?”
“Jamen din læge siger noget andet?”
“Du skal bare spise færre kalorier end du forbrænder??”

De ting der som regel altid virker er, for det første at udvise nysgerrighed og en læringsmentalitet omkring, at du prøver tingene af. Hvis du fortæller, at det her et “den rigtige måde at leve på”, og måske at “alle burde spise sådan”, så opsøger du selv udfordringerne uden grund. Det andet er, at udvise subjektive følelser, da disse ikke kan stilles ved spørgsmålstegn.

“Jeg har en dejlig ro i kroppen”
eller
“Jeg føler mig bedre tilpas på den her kost”.

 

Til subjektive følelser, kan man kun udvise forståelse og støtte, da ingen kan lave om på, hvordan du har det, uanset hvor rigtigt eller forkert det er.

Vi har prøvet at samle nogle korte formuleringer der svarer på nogle gængse spørgsmål

 

Er det ikke farligt?
Min kost er ikke så overdrevent som medierne gør den. Jeg spiser rigtig mange grøntsager, og ingen eller meget lidt forarbejdet mad. Mængden af fedt er kun lidt højere end normalt.

 

Er du ikke bange for at få blodpropper?
Blodpropper skyldes en blanding af mange ting, hvor insulin resistens oftest er en medspiller, og når jeg spiser meget få kulhydrater, producerer jeg meget lidt insulin, og det trækker fx. i den gode retning. Der er mange nyere studier der viser, at blodpropper ikke alene skyldes mængden af fedt man spiser

 

Får du ikke tårnhøjt kolesterol tal?
Vores kolesterol er kun 25% styret af kosten vi spiser, og det varierer egentligt ret meget, og jeg skruer på mange andre faktorer, der hjælper min krop i en positiv retning

 

Er du klogere end sundhedsanbefalingerne nu?
Nej, men jeg kan mærke, at jeg har det rigtig godt, og kosten har hjulpet mig med XX. Jeg har tabt mig XX. Det betyder meget for mig

 

Føler du dig ikke begrænset?
Faktisk tit det modsatte. På Keto kan man spise sig mæt i “rigtig mad”, og skal ikke tænke så meget på kalorier og andre detaljer, der er energikrævende. Maden er nærende og god, og har mange grøntsager.

 

Hvordan kan det være du taber dig på Keto?
Når man ikke spiser kulhydrater, udtømmer man kroppen for kulhydrater i det hele taget, og så bruger den flere fedtmolekyler som forbrænding. Det gør fx. at jeg føler mig mindre sulten, så jeg kan faktisk spise mindre. Samtidigt er maden jeg spiser ret mættende, sammenlignet med kulhydrater, som er nemme at overspise, ved du nok.

 

(forbrændingen stiger også, idet fedt er mere energikrævende at nedbryde til energi end kulhydrater)

Hvorfor bliver du mindre sulten på Keto?
Der er mange studier der viser, at vores sulthormon Ghrelin stimuleres af bl.a. kulhydrater, så når jeg ikke spiser dem, føler jeg en mindre sult simpelthen.

 

Du skal bare spise færre kalorier end du forbrænder, hvis du vil tabe dig
Jeg giver dig faktisk ret, og det er præcist det jeg gør på Keto. Når jeg spiser Keto bliver jeg mindre sulten, og jeg kan fx. sagtens springe et måltid over, uden at det gør mig noget. Så det er langt, langt nemmere for mig, at være i kalorieunderskud, og faktisk kommer det helt automatisk, uden at jeg tænker super meget over det

 

Men igen, er det ikke usundt at springe et måltid over fx.?
Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over, men jeg føler mig sundere, jeg taber mig, og jeg XX. Så det er opvejning. Jeg synes det virker. 


▶️ Har du spørgsmål eller kommentar, så stil det herunder 👇

Left Menu Icon